Kızları madde bağımlılığı tedavisi gören Akyürek ve Ertuğrul: Tedavisi sonrası “Melek Sensin” isimli dernek kurmak ve bağımlılara destek vermek gibi bir hedefi var
T24 Haber Merkezi
Kızları Melek Bal, 4. kez, 21 gün boyunca Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde uyuşturucu madde bağımlılığı tedavisi gören sanatçı Umut Akyürek ile Oktay Ertuğrul, tedavi süreci hakkında bilgi verdi. Kızlarının tedavi sürecine hevesli olduklarını belirten Akyürek, “Tedavisi sonrası ‘Melek Sensin’ adında bir dernek kurmak ve bağımlılara destek olmak gibi bir hedefi var. Biz de bu hedefi destekliyoruz,” dedi. Ertuğrul ise devlet himayesinde tam teşekküllü rehabilitasyon merkezlerinin eksikliğine dikkat çekerek, “Madde bağımlılığını sadece uyuşturucu etken maddeler içeren ilaçlarla tedavi etmenin yeterli olmadığını deneyimledik. Aile olarak, madde bağımlılığıyla mücadelenin hastanenin yanı sıra rehabilasyon ve danışmanlık hizmetleriyle bütünsel olarak yürütülmesi gerektiğine inanıyoruz,” ifadelerini kullandı.
Akyürek ve Ertuğrul, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak ile Silivri’deki Liman Ayık Yaşam Derneği’nde bir araya geldi. Hürriyet’ten Fulya Soybaş’a konuşan Akyürek ve Ertuğrul, görüşmeye ilişkin şunları dile getirdi:
Umut Akyürek: “Bakan yardımcımızı dernekte ağırladık, neler yapılabileceğini konuştuk. Aile Bakanlığı, koruyucu tedbirler alabiliyor ancak asıl sorumluluk İçişleri ve Sağlık Bakanlığı’na ait. Umarım onlarla da iletişime geçeceğiz. Bu trajediyle baş etmeye çalışırken farkındalığın arttığını görmek önemli. Umudumuz var. Çocuklarımızı kurtarabiliriz! Ancak bir bağımlının tek başına bu kararı alması imkansız. Özellikle ergenlik dönemindeki çocukların durumu daha da hassas. Dolayısıyla mevcut sistemin değişmesi ve kapsamlı bir mücadele planının oluşturulması gerekiyor. Melek Bal’ın tedavisi halen Silivri’deki Liman Ayık Yaşam Derneği’nde devam ediyor. Tedavi sonrasında ‘Melek Sensin’ adlı bir dernek kurma ve bağımlılara destek olma planı var. Biz de bu planı destekliyoruz.”
Oktay Ertuğrul: “Devlet himayesinde bağımlıların ayakları toprağa basacağı, meslek edinebileceği, spor ve sanat etkinliklerine katılabileceği tam teşekküllü rehabilasyon merkezleri yok. Bağımlılar genellikle ya hastanelere ya da AMATEM’e yatırılarak ilaç tedavisi görüyorlar. Bu da yalnızca ilaçla tedavinin yetersiz olduğunu gösteriyor. Aile olarak, madde bağımlılığıyla mücadelede hastane tedavisiyle beraber rehabilasyon ve danışmanlık hizmetlerinin de gerekliliğine inanıyoruz.”
Tamamını okumak için .
‘Görünmeyen Cemaat: Mürideler’in yazarı ve ‘Kızıl Goncalar’ dizisinin danışmanı Filiz Gazi, tarikatlarda kadınlara biçilen hayatları anlattı |